1950 köpte Åke Johansson i Allarängen svärfars snickeri. Ett snickeri som svärfar startat redan 1931 då han köpte den gamla kvarnen som fanns där tidigare. Men man kan nog säga att det egentligen var först med Åke Johansson som verksamheten startade.

Namnet Allarängens Snickeri stammar från 1995 då Åkes dotter, Florence Sundheim och produktionsledaren Morgan Gunnarsson tog över verksamheten. Morgan har i många avseenden varit upphovsman till många produktionsidéer då han varit aktiv på snickeriet hela sitt verksamma liv.

Från början var man ett traditionellt snickeri med en bred verksamhet – fina allmogekök, specialsnickerier, trappor, fönster, dörrar och många andra snickeriprodukter. Med åren fokuserades verksamheten mer och mer på klassiska fönster och dörrar i högsta kvalitet. Och det är också just dessa produkter som idag står för den kvalitetskänsla som produkterna från Allarängen har.

Kunderna har varit både privatpersoner och mindre byggföretag och leveranser har skett längs med den svenska västkusten men det goda ryktet har också spridit sig utanför närområdet och kunder finns idag i Kungliga huvudstaden, i Skåne och till och med i Norge.

För att kunna leva upp till sina ledord kvalitet och hållbarhet har naturligtvis valet av råvaror varit avgörande. Bästa svenska fura som går att få tag på är det som gällt. Ett bra exempel på hållbarhetstanken är att bara svensk linoljefärg används för behandling av alla fönster och dörrar. Åratal av erfarenhet visar att detta är det enda som ger lång livslängd.

Sommaren 2019 var det dags för nästa fas för företaget. Den operativa ledningen av verksamheten togs över av företaget A-KVALITÉ FÖNSTER & DÖRRAR. Tillsammans med tidigare personal kommer de att ansvara för fortsatta kvalitetsprodukter och en professionell produktion.

Vi ser fram mot att fortsätta kunna leverera samma kvalitetsprodukter tillverkade med samma yrkesskicklighet som tidigare. Produkter gjorda för träälskare, av träälskare.