Första intrycket är viktigt

Ofta är ytterdörren (entrédörren) det första intrycket man får av ett hem eller hus. Den sköna konsten att bygga vackra portar är kanske inte lika vanlig idag som förr men visst hjälper en entrédörr till att skapa ett varmt välkomnande.

Precis som altandörrarna är ytterdörrarna hårt utsatta av väder och vind och kräver extra stor noggrannhet och allra bästa material för att få ett så långt liv som möjligt.

Materialval ytterdörr

Våra ytterdörrar tillverkas alltid i bästa utvalda kärnfura.

Måttbeställd ytterdörr

Ni kan beställa våra ytterdörrar i valfri storlek. Viktigt att måttagning görs noggrant och gärna av den snickare som skall göra monteringen. Tänk på att lämna ca. 15 mm för att kunna täta fönsterkarmen mot regelverket.

Ytbehandling av ytterdörrar

Vi rekommenderar alltid att behandling av ytterdörrar som är utsatta för vädrets makter sker med linoljefärg av bästa kvalité eftersom det ger bäst resultat och hållbarhet i längden. Vi leverera oftast ytterdörrar grundmålade och mellanstrukna med linoljefärg och för färdigstrykning när de är monterade. 
Det går också att få sina ytterdörrar obehandlade, om man själv vill grundbehandla och färdigmåla på plats.

Dörrlås och beslag

Det finns olika alternativ för lås och handtag på ytterdörrar och vi offererar gärna olika varianter. Gångjärn levereras i förzinkat, galvaniserat eller rostfritt utförande.